top of page
20000101-IMG_1645_edited.jpg

OSTEOPATIA

Portem un pas més enllà els tractaments tradicionals relacionats amb la teràpia manual a través d'una exploració i valoració de tots els sistemes i aparells del cos per trobar l'origen del dolor.

Osteopatia a Castellterçol.

A PAU PALLÀS Osteopatia i Fisioteràpia sabem que cada persona té un cos únic, uns antecedents tant personals com lesionals diferents, com la pròpia empremta dactilar.

És així que les causes del teu malestar poden ser molt diverses i per això han de ser estudiades i tractades de forma individualitzada.

En ocasions, venen derivades per problemes de tipus mecànic i es manifesten durant el moviment.

No obstant, en la immensa majoria de cops, després d'un fracàs terapèutic sense resultats, les lesions o els dolors que es presenten solen ser produïdes per problemes de tipus neurovegetatiu (sistema nerviós simpàtic i parasimpàtic).

Inclús s'ha demostrat que l'aparell digestiu i el sistema endocrí (hormones) poden influir sobre el dolor.

IMG_1101.jpeg

INDICACIONS OSTEOPÀTIQUES

DOLOR
MUSCULO-ESQUELÈTIC

Especialistes en l'aplicació de tècniques osteopàtiques i en l'abordatge global del pacient

RECUPERACIÓ I RENDIMENT ESPORTIU

Abordem les descompensacions produïdes per l'esport i millorem el rendiment físic

PROBLEMES DIGESTIUS/MENSTRUALS

Atenem alteracions de la digestió i de la menstruació, millorant així el funcionament del sistema hormonal

VERTIGEN, MIGRANYA I MAL DE CAP

Tractem dolors relacionats amb l'esfera cranial mitjançant un tractament específic

IMG_0778.jpeg
masaje de manos

UNA TERÀPIA QUE ES TREBALLA EXCLUSIVAMENT AMB LES MANS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es seleccionen tècniques segures i adaptades a la morfologia del pacient, gràcies al gran ventall d'aquestes, des de tècniques articulars, musculars, cranials o viscerals.

IMG_1118.jpeg

COM ES DESENVOLUPA UNA VISITA D'OSTEOPATIA?

Després de completar l'historial del pacient, realitzem un diagnòstic osteopàtic a través de la palpació, per establir quines estructures es troben en disfunció, sempre des del punt de vista de la mobilitat i tractant de detectar possibles alteracions en els sistemes i aparells de l'organisme, ja sigui musculoesquelètic, digestiu, endocrí, nerviós, entre d'altres.

Posteriorment, es tracta el símptoma, el què provoca el motiu de consulta al pacient. Però, primerament, explorem i valorem quina és l'estructura que provoca aquest dolor, és a dir, quin és el causant pel qual acudeix a consulta.

Valorem el grau inflamatori, revisem la postura i examinem totes les estructures corporals. Durant l'examen osteopàtic, avaluarem l'estat anatomofuncional a la troballa de diferents teixits, a diferents sistemes, relacionats amb la simptomatologia, establint i correlacionant possibles reflexes psicosomàtics, somatopsíquics, viscerosomàtics, etc.

 

Per exemple, un dolor somàtic (corporal) a nivell de l'esquena alta o en un braç, pot ser reflex d'una afecció visceral digestiva o cardíaca, el que intentem posar en evidència durant el diagnòstic osteopàtic i, d'aquesta forma, tractar la causa real del problema i no tant el símptoma. 

També, s'ha demostrat que la salut hormonal condiciona el dolor d'una persona, especialment de la dona. L'excés o l'alteració de les hormones sexuals son eliminades a través del fetge, relacionant-se així l'eix hepato-ginecològic provocant ovaris poliquístics, endometrosis, dolor premenstrual i infertilitat.

Dit això, quan ja hem identificat l'origen del problema, es realitza un tractament en el seu conjunt, de manera global, no només a la localització del dolor.

Des de l’any 2010 és reconeguda per la OMS

(Organització Mundial de la Salut) com una professió totalment independent i diferent a altres professions dins de l’àmbit sanitari. En l’actualitat en el nostre país, a nivell acadèmic, l’osteopatia es cursa com a estudi de segon cicle universitari a partir d’estudis previs (fisioteràpia, ciència de la salut o medicina).

IMG_0758.jpeg
who-es_edited.png
bottom of page