top of page
  • Writer's picturePau Pallàs

Refluxe gastroesofàgic: cremor al pit o se't repeteix el menjar?

El reflux gastroesofagic és freqüent a tot el món i la càrrega d'aquesta disfunció està augmentant. La prevalència varia segons el país (del 2,5% a la Xina al 51,2% a Grècia). La seva alta prevalença té moltes conseqüències per als pacients.

Tant el dolor com els símtpomes que produeix té un impacte negatiu en la qualitat de vida i la jornada laboral de la persona qui ho pateix. També és un factor de risc per al desenvolupament de patologia esofàgica i està creixen en el població occidental.

Els factors clau que condueixen al refluexe gastroesofagic són la relaxació de l'esfínter esofàgic, una hipertonia del diafragma, un escurçament esofàgic i mala relació de pressions entre la cavitat abdominal i toràcica (efecto turgor).

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) suggereix l'ús de l'osteopatia per als símptomes viscerals un enfocament multidisciplinari dels pacients, amb un professional de la nutrició. Estudis científics vinculen el refluxe gastroesofagic al dolor de coll o cervicàlgia, a través de reflexes viscerosomàtics per mitjà del nervi frènic. A més a més, s'ha mostrat el dolor abdominal amb un excés de to muscular a nivell cervical.

25 views
bottom of page